ایرانگردی

  1. صفحه نخست
  2. ایرانگردی
  3. خانه عباسیان کاشان | شاهکار معماری ایران
text off خانه عباسیان کاشان | شاهکار معماری ایران

خانه عباسیان کاشان | شاهکار معماری ایران

بازدید: 0
تاریخ: 9 مهر 1397

آدمی با دست هایش سازه هایی را خلق می کند که چشمان هیچ بیننده ای از دیدنش سیر نمی شود و زبان در توصیفش قاصر می ماند. ذهن خلاقی که به بشر هدیه شده و ایده هایش تمامی ندارد. انسان مدام در تلاش است که همه ی این ایده ها را به نمایش بگذارد و عظمت اندیشه اش را به رخ دیگران بکشد.


معماری همان هنری است که جلوه گاه خلاقیت و ذهن پر از ایده ی بشر است و امروز در همه سازه ها خودنمایی می کند. در این میان بناهای تاریخی  نمونه های بارزی از هنر انسان در معماری اند. هنری که در تک تک عناصر معماری ایران جلوه گری و دلربایی می کند و انسان امروزی را به تفکر وا می دارد.


امروز می خواهیم به قلب یکی از خانه های تاریخی کاشان برویم. شهری که در طی هزاران سال قدمتش، محل زندگی اقوام گوناگون بوده و به راستی میزبان خوبی برای یادگاری های تاریخی ایران است. در گوشه گوشه ی بناهای این دیار، هویت ایرانی _ اسلامی موج می زند و دانش هنرمندان این مرز و بوم را در طول تاریخ به نمایش می گذارد.


خانه تاریخی عباسیان یکی از شاهکارهای معماری ایران می باشد که به عنوان نامزد دریافت جایزه زیباترین بنای مسکونی ایرانی – اسلامی در نظر گرفته شده است.


این خانه با  داشتن یک رستوران سنتی و فضای دلنشین می تواند جلوه ای متفاوت به سفر شما بدهد و ساعات خوشی را برایتان به ارمغان بیاورد.

 

 خانه عباسیان در کاشان و در نزدیکی بسیاری جاذبه های دیگر قرار دارد که می توانند برنامه ی سفر شما را کامل کنند.

 


این خانه تاریخی منحصر به فرد با همه ی چشم انداز های زیبایش تا کنون محل ساخت چندین مجموعه ی تلویزیونی و فیلم سینمایی مانند سریال های مسافر ری (زندگی حضرت شاه عبدالعظیم) ، ملاصدرا ، خانه ای در تاریکی (ماه تابان) و جابر بن حیان بوده است.


قدمت تاریخ کاشان و آثار و ابنیه اش بر هیچ کس پوشیده نیست. شهری که مجموعه بی نظیری از آثار تاریخی را در خود جای داده است و در تک تک محله هایش تاریخ جریان دارد. منبع بی پایانی از آثار معماری که در جای جای این شهر جا خوش کرده اند آنقدر زیبا و چشم نواز هستند که در عبور از کنارشان به دنبال فرصتی مناسب می گردی به داخلشان سرکی بکشی و سر از تاریخشان در بیاوری.


انتخاب از میان خانه های رنگ و وارنگ که هرکدام قصه ای برای خود دارد و هر کدام تو را به سوی خود می خوانند کار سختی است. اما ناگزیر به انتخابیم و از میان این جلوه های بدیع معماری ایران می رویم به کوچه های قدیمی و  سراغ خانه عباسیان را می گیریم.

 


مجموعه تاریخی عباسیان بین سال های ۱۲۴۵ تا ۱۲۴۸ هجری قمری همزمان با دوره قاجار به درخواست حاج محمد ابراهیم تاجر کاشی ( پدربزرگ آیت اله سید محمد علوی  بروجرودی  معروف به «سید باغ» ) که از تاجران معروف چینی و بلور در کاشان بود ساخته شد. متاسفانه هیچ اطلاعاتی از معمار این مجموعه در دسترس نیست اما شواهد نشان دهنده آن است که ساخت این بنا  20 سال به طول انجامیده است.


این مجموعه وسعتی بالغ بر ۵۰۰۰ متر مربع و زیربنایی در حدود ۷۰۰۰ متر مربع دارد و دارای ۵ طبقه و ۵ حیاط می باشد.


جلوه هایی از معماری اصیل ایرانی – اسلامی در طرح های بدیع و نقش های خیال انگیز گچبری و انواع تزئینات خود را به نمایش گذاشته اند و این زیبایی به حدی چشم نواز است که  که طبق نظر کارشناسان  این مجموعه را به عنوان نامزد دریافت جایزه زیباترین بنای مسکونی ایرانی – اسلامی در نظر گرفته اند.

 


این خانه تاریخی منحصر به فرد با همه ی چشم انداز های زیبایش تا کنون محل ساخت چندین مجموعه ی تلویزیونی و فیلم سینمایی مانند سریال های مسافر ری ( زندگی حضرت شاه عبدالعظیم )، ملاصدرا، خانه ای در تاریکی ( ماه تابان ) و جابر بن حیان بوده است.


هیأت امنای احیاء و مرمت بافت تاریخی کاشان  با همکاری مالی وزارت صنایع و معادن، خانه تاریخی عباسیان را در سال ۱۳۷۴ هجری شمسی خریداری و مرمت کردند و این خانه در سال ۱۳۷۷ هجری شمسی به شماره ۲۰۲۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. بخشی از این مجموعه ی زیبا به بنیاد سهراب سپهری نقاش و شاعر نامدار معاصر تعلق گرفته است و کل عمارت نیز تحت پوشش سازمان رفاهی تفریحی شهرداری کاشان قرار دارد.

 

نامگذاری این مجموعه قصه ی جالبی دارد. نکته جالب ۵ حیاط این خانه این است که  اگر اشتراکات هر یک از ۵ حیاط  را کنار بگذاریم می توان گفت که هر یک از آنها دارای معماری منحصر به فرد می باشند. تمایز در این قسمت ها به حدی است که پس از مرگ صاحب اول مجموعه و تقسیم ارث ، صاحبان دیگری هر یک از ۵ قسمت را به صورت جداگانه می خرند و بعدها از یکی بودن این قسمت ها تعجب و اظهار بی اطلاعی می کنند.

 


پس از تفکیک، بخش بیرونی به نام  عباسیان، بخش اندرونی به نام  مسعودی فر، بخش حوضخانه  به نام حقانی، بخش خدمه  به نام عباسی و باغ خانه به نام تقوی خوانده شد.


در حدود صد سال پیش حیاط بیرونی به آقای عباسیان که یکی از تاجران فرش کاشان بود به مبلغ هزار تومان فروخته شد. خرید خانه ای هزار تومانی در آن زمان خبری نبود که در محافل از آن بگذرند در نتیجه کل شهر از آن خبر دار و کل مجموعه به خانه عباسیان مشهور شد .

رزرو هتل های کیش

لیست قیمت
رزرو آنلاین